De vierhonderd cliënten van Carinova die in bezwaar gingen tegen minder uren huishoudelijk hulp, hoeven zich geen zorgen te maken en mogen hun oude uren voorlopig houden.

Dat zegt de gemeente Deventer die die toezegging heeft gedaan. Thuishulporganisatie Carinova leek hier eerder niet in mee te gaan, maar dat is naar eigen zeggen niet waar, meldt RTV Oost.

Carinova en de gemeente Deventer gaan vrijdag in gesprek om een einde aan de onrust en onduidelijkheid te maken rondom het korten van uren huishoudelijke hulp zonder gesprek.

Vorige maand werd bekend dat de gemeente Deventer 1.200 cliënten van Carinova een brief had gestuurd waarin stond dat ze in uren worden gekort. Aan die beslissing ging geen persoonlijk gesprek vooraf en dat moet wel. De 400 mensen die tegen het besluit in bezwaar gingen, zouden voorlopig hun oude aantal uren hulp terugkrijgen.

Uit een intern bericht van Carinova aan medewerkers bleek dat ze die uren niet wilden verstrekken.

"Maar dat bericht is verkeerd geïnterpreteerd," zegt Hans ter Maat van Carinova. "Dat bericht had misschien anders geschreven moeten worden, maar we zijn met de gemeente Deventer in gesprek en daar gaan we gewoon uitkomen. Dus er is eigenlijk niks aan de hand."

Ook de gemeente zegt eruit te gaan komen met Carinova. "Wij hebben de cliënten die in bezwaar gingen tegen de urenvermindering toegezegd dat ze voorlopig hun oude uren mogen houden. En daar blijven we voor staan."