Het project Ruimte voor de Rivier in Deventer zal worden afgesloten met een festival.

Onder de noemer Overvloed wordt op 19 september op één van de nieuwe IJsseloevers gevierd dat het landschap wordt 'teruggegeven' aan de stad.

Het kleine festival biedt uitkijkpunten, beeldende kunst, muziek en theater. 's Avonds is er een openluchtfilm te zien, georganiseerd in samenwerking met Solar Cinema en Filmhuis de Keizer. Het IJsselhotel verzorgt tijdens Overvloed een barbecue en er zijn foodtrucks aanwezig.

Als je lekker zit te genieten van je picknick strijkt er misschien een verhalenverteller of dichter naast je neer op je picknickkleedje en brengt verhalen of gedichten over de IJssel ten gehore.

Ook is er een speeltoestel voor kleine én grote mensen; Een interactieve schommelinstallatie met licht en geluid en maar liefst zestien enorme schommels. Al schommelend zet je zelf een orkest in beweging.

IJsselbiënnale

Festival Overvloed is een gezamenlijk project van het Kunstenlab en Architectuurcentrum Rondeel en veel andere partners. Voor het Kunstenlab dient het als opmaat voor de IJsselbiënnale waarvan de eerste editie gepland staat in de zomer van 2017.

Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur aan de westoever van de IJssel. Het volledige programma volgt binnenkort.