De vissers van Hengelsportvereniging De Voorn uit Nieuwleusen zijn woest. De gemeente Dalfsen heeft namelijk een visverbod opgelegd voor de noordkant van de Hulsterplas, zonder daar vooraf over te communiceren met de vissers. 

De hengelsportvereniging overweegt juridische stappen.

Op de website schrijven de vissers: "De gemeente heeft, na klachten over muziek, afval, het vernielen van struiken en het lopen in de plas besloten om voor de noordkant een visverbod in te stellen tot en met 31 december 2017. De plannen om fysieke maatregelen te treffen, zodat er niet gevist kan worden, zijn op 10 juli al doorgevoerd. Te vroeg dus."

De visvereniging ontkent verantwoordelijk te zijn voor de overlast.

De gemeente Dalfsen laat tegenover De Stentor weten dat het al jaren aan het bemiddelen is tussen buurt en de hobbyvissers, maar dat het nu een streep wil trekken.

Visverbod

"Er zijn gesprekken geweest tussen de gemeente en de visvereniging, tussen de gemeente en de omwonenden en tussen de visvereniging en omwonenden", legt een woordvoerder uit. "Maar de overlast blijft, net als de klachten. Dan rest ons niets anders dan een visverbod in te stellen."