Afval wat door inwoners van Deventer gescheiden wordt, komt op een later moment in het afvalverwerkingsproces allemaal weer bij elkaar. 

Dat meldt de Stentor vrijdag. 

Deventenaren die de afgelopen maanden moeite doen om hun afval in de vorm van kunststof, blik en drankpakken te scheiden, doen dat dus eigenlijk voor niks.

De krant zegt dat de inhoud van de Deventer plasticcontainers wordt gemengd op overslaglocaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Afvalophaler Circulus-Berkel zou het gescheiden plastic weer op een hoop gooien met kunststof, blik en drankkartons van andere gemeenten om het vervolgens naar de verwerkingsfabriek in Rotterdam te vervoeren.

In Rotterdam wordt het afval in een grote sorteerhalweer weer gescheiden. Dat gebeurt met een lopende band waar magneten en schudders de verschillende afvalsoorten splitsen.

Nieuwe manier van scheiden

De gemeente Deventer zegt al enige tijd aan een plan te werken om burgers te ontlasten van het scheiden van afval in de vorm van kunststof, blik en drankpakken. "Als het aan het college ligt gaat alles vanaf 1 januari 2016 in één container", laat Maarten-Jan Stuurman, woordvoerder van de gemeente. 

Lees meer over het plan bij Deventer Centraal.