Het Reinckenfestival krijgt dit jaar haar achtste editie in de Deventer binnenstad. Waar het festival vorig jaar wegens financiële problemen niet door kon gaan, zal er dit jaar weer muziek uit de Barok en Renaissance klinken. 

Met het afhaken van de provincie Overijssel als subsidieverlener zag de organisatie zich genoodzaakt het evenement in 2014 niet door te laten gaan. Inmiddels blijken er genoeg middelen voorhanden om het tweedaagse muziekfestival weer te laten plaatsvinden.

Het festival verhuist van het voorjaar naar 13 en 14 november. "Na een enquête onder bezoekers van vorige edities en oude muziek concerten werd besloten naar het najaar uit te wijken", aldus de organiserende Stichting Musora.

Het programma draait rond het thema 'smaak'. Het festival bestaat onder meer uit kleine huiskamerconcerten, een lezing over de stijl van componeren en musiceren, masterclasses, middagconcerten en avondvullende programma’s. Bekende musici uit het genre van de oude muziek hebben hun meedewerking toegezegd.