Een 24-jarige man en een 16-jarig meisje uit Deventer zijn woensdagnacht aangehouden voor het betalen met vals geld. De twee deden dat afzonderlijk van elkaar bij een bestelling aan huis.

De bezorgers ontdekten het meteen en belden de politie.

Aan het eind van de avond kwam een melding binnen over een man die op de Anne Franklaan een pizza had afgerekend met een vals briefje van vijftig euro. Op het moment dat de bezorger dit ontdekte ging de man er vandoor.

De politie stelde een onderzoek ing en heeft de 24-jarige verdachte uit Deventer in zijn woning aangehouden.

Dezelfde nacht werd bij de politie gemeld dat een bezorger van hamburgers was betaald met een vals briefje van vijftig. De betaling vond plaats door een meisje voor een flat op de Graaf Reinoldstraat.

Onderzoek

Toen de bezorger weer terug was ontdekte hij dat het om vals geld ging. Hij achterhaalde de identiteit van het meisje en belde de politie. De bankbiljetten zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld.

De afgelopen weken is op meerdere plekken in Overijssel en Gelderland gemeld dat er is afgerekend met valst geld. De politie wil daarom vooral winkeliers, ondernemers, organisaties van evenementen en verenigingen waarschuwen.