Zaterdag vindt in Dalfsen het laatste optreden van de band Normaal plaats. De organisatie bereidt zich voor op de hitte.

Zaterdag lijkt de warmste dag van de week te worden. Het KNMI voorspelt voor die dag temperaturen van 36 graden. 

"Het wordt extreem warm komende zaterdag. Normaal in Dalfsen moet een prachtig feest worden en dat kan alleen als we hier allemaal serieus rekening mee houden", laat de organisatie weten.

Op de website geeft de organisatie tips om met de hitte om te gaan."Voorkom uitdroging! Drink voldoende water. Eet regelmatig en beperk het gebruik van alcohol en vermijd drugs. Deze beïnvloeden de temperatuurregulatie en vochtbalans sterk."

Drinkwater

Op het feestterrein neemt de organisatie zelf ook actief maatregelen. "Wij zorgen dat er voldoende drinkwater voorhanden is. Op het terrein aan de Brinkweg mag je plastic flesjes water meenemen. Bezoekers kunnen deze bij een centraal tappunt hervullen."

De organisatie raadt bezoekers aan met het hoofd uit de zon te blijven: "Bedek je hoofd en je nek bij een krachtige zon zoveel mogelijk met een pet of een doek. Neem voldoende rust en meld je bij de beveiliging of Eerste Hulp bij duizeligheid of een suf gevoel."

Onweer

Aan het einde van een warme dag is de kans op onweer groter. De organisatie van Normaal volgt de ontwikkelingen op de voet om toestanden als op Pinkpop 2014 te voorkomen.

"We houden het weer nauwgezet in de gaten en waarschuwen waar nodig via de geluidsinstallatie en de medewerkers. Bezoekers dienden de instructies van onze veiligheidsmedewerkers op te volgen."

Kleding

"Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via sms om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten. Zorg ervoor dat je ook kleding bij je hebt als het ’s avonds of bij een onweersbui afkoelt", sluit de organisatie af.

Het optreden van Normaal aan de Høkersbrink in Dalfsen is helemaal uitverkocht. Maar liefst 7.500 bezoekers worden verwacht op het feestterrein.