De gemeente Ommen houdt op vrijdag 3 juli een blaasactie bij Explosion Festival in Ommen. Jongeren onder de 18 jaar die het festival bezoeken, wordt gevraagd vooraf te blazen om hun alcoholpercentage te meten. 

De blaasactie is speciaal voor jongeren van onder de 18 jaar. Tijdens het Explosion Festival wordt aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol geschonken.

De controle richt zich op het indrinken; alcoholgebruik voordat de jongeren naar het Explosion Festival gaan. De bezoekers worden door vrijwilligers tussen 19.00 en 21.00 uur benaderd om te blazen.

Jongeren die nul promille blazen krijgen een gadget. Als jongeren meer dan 1 promille alcohol in hun bloed hebben, wordt de beveiliging van het festival geïnformeerd over het alcoholgebruik en kan de jongere de toegang geweigerd worden.

Blaasactie

Explosion Festival zegt achter de blaasactie te staan.  “Wij willen dat onze bezoekers een toptijd hebben op ons festival. Als daar voor de 18-plussers een drankje bij zit, vind ik dat prima. Maar onder de 18 mag het gewoon niet. Niet op ons festival en niet ergens anders. Met deze actie maken we dat duidelijk naar de jongere bezoekers", aldus Hayo Braakman van Explosion Festival.