De ruim 150 kinderen die dit schooljaar nog onderwijs op Spikvoorde in Deventer volgden, doen dit vanaf het komende schooljaar op de hoofdlocatie aan het Andriessenplein. 

Aanstaande woensdag maken de kinderen de oversteek naar de nieuwe locatie.

Door een explosieve groei van het leerlingenaantal werd in 2007 door openbare basisschool De Wizard de dependance Spikvoorde in gebruik genomen. Nu, acht jaar later, komt onder invloed van de demografische ontwikkeling van de wijk en onder druk van gemeentelijke financiën hier een einde aan.

Optocht

Woensdag om 11:15 uur vertrekken de leerlingen in een feestelijke en kleurrijke optocht naar het Andriessenplein. Daar worden zij rond 11:30 uur verwelkomd door de directie en de rest van de school.

Als symbool van de samenvoeging is er een bord gemaakt met het schoollogo. Hiervoor heeft iedere groep een ster artistiek vormgegeven. Het bord met logo wordt woensdag compleet gemaakt met de nog zes ontbrekende sterren van de groepen van de locatie Spikvoorde.

Bij het bevestigen van de 34ste en laatste ster is de samenvoeging een feit en kan er worden uitgekeken naar het nieuwe schooljaar.