Het ontbreken van publiek bij de Europese uitwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen Ferencvaros is een teleurstelling en organisatorisch een ramp.

Dat laat perswoordvoerder Wouter Rutgers van Go Ahead Eagles weten.

Rutgers vertelt dat het team al in gesprek was met verschillende partners voor het regelen van het Europese avontuur. "We waren met meerdere partners in gesprek voor onder andere het regelen van de vluchten. Veel fans en sponsoren hadden zich verheugd op een Europese reis, maar dat wordt nu op een botte manier de kop in gedrukt."

"Het leek in eerste instantie een droomloting met Budapest als eindbestemming, maar die vreugde duurde slechts twintig minuten", beschrijft de medewerker van de club de stemming op kantoor. De club uit Hongarije kreeg de straf overigens opgelegd voor het ophangen van Neonazi spandoeken.

Avontuur

Rutgers wil echter benadrukken dat niet iedereen in de put moet gaan zitten. "Het blijft mooi. Hoe groot de teleurstelling ook is en hoe erg we ook balen, we gaan genieten, want het blijft een prachtig avontuur."

"We gaan ons gewoon vol richten op het thuisduel", aldus Rutgers. Intussen is Go Ahead Eagles druk bezig met het vergaren van informatie. "We zijn bezig met kijken wat er wel mogelijk is. Welke clubleden mogen er bijvoorbeeld wel mee?", vraagt Rutgers zich af.

Mocht Go Ahead Eagles een ronde verder komen, dan krijgen de supporters alsnog de kans om na tientallen jaren weer eens de selectie van hun favoriete club achterna te reizen in Europa. Voorzitter Edwin Lugt liet op Twitter weten dat de supporters van Ferencvaros wel naar Emmen mogen afreizen voor het supporten van Ferencvaros.