Het sportpark Zandeinde in Lemele wordt grondige gerenoveerd. Het startsein voor de werkzaamheden werd vrijdag gegeven door Berry Nijboer, voorzitter van SC Lemele en wethouder Ko Scheele (Sport).

"Het wordt een prachtig nieuw park waarvan niet alleen SC Lemele gaat genieten, maar de hele Lemeler gemeenschap", aldus de wethouder.

De huidige sportvelden voldoen, wat betreft de kwaliteit en de uitloop van de velden, niet meer aan de eisen van de KNVB. Om hieraan te kunnen voldoen, krijgt het sportpark meer ruimte. Voorzitter Nijboer en wethouder Scheele onthulden vrijdag het ontwerp van het toekomstige sportpark.

Nieuwe velden

Het sportpark krijgt twee nieuwe voetbalvelden, een van kunstgras en een van natuurgras. Ook wordt er een nieuw pupillenveld aangelegd, eveneens van kunstgras. Om het park komt een nieuw hekwerk en nieuwe ballenvangers. Ook wordt een ruime beplantingsstrook aangelegd aan de rand van een deel van het park.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Vrijwilligers van SC Lemele hebben het park opgeruimd en alle oude voorzieningen zijn verwijderd. Begin september moet de renovatie klaar zijn.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto