De VVD-fractie in Raalte is blij dat gekeken wordt naar mogelijkheden om het kruispunt Mettingenlaan/Ganzeboomlaan, bij de spoorwegovergang richting Raalte-Noord, veiliger te maken.

Het kruispunt geldt als één van de drukste, complexe en daardoor onveiligste kruispunten in de gemeente Raalte. Zowel de VVD als andere fracties hebben de afgelopen jaren gewezen op de noodzaak van maatregelen.

Vanwege de complexiteit laat het college door verkeersbureau Goudappel Coffeng uitzoeken wat ter plaatse mogelijk is.

"Het is goed dat dit eindelijk wordt opgepakt. Vaak werd gezegd dat eerst gewacht werd op de mogelijkheden van een extra weg tussen Raalte-Noord en Centrum, maar gezien de ernst is het goed dit kruispunt met voorrang wordt opgepakt.", aldus de VVD.

De liberalen gaan er van uit dat het college ook alvast op zoek gaat naar financiële middelen, om uitvoering te geven aan de adviezen.

Ongelukken

Op het kruispunt, bij de spoorwegovergang richting Raalte-Noord, raakte een fietser vorig jaar ernstig gewond na een aanrijding.

In de periode 2004 (toen de kruising aangelegd werd) en 2014 zijn er dertien ongelukken gebeurd op het kruispunt, waarvan tien tussen een auto en een fietser.