Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel nemen dinsdag nog geen besluit over de voorlopige gunning van de spoorlijnen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede.

"Het staat niet op de agenda voor de vergadering van GS vanmiddag", aldus een woordvoerster van de provincie. "We hebben altijd gezegd dat GS in juni een besluit zou nemen, maar nog geen datum genoemd. Het kan dus volgende week of de weken daarop worden".

De woordvoerster zegt dit na berichten als zou GS vandaag al een besluit willen nemen over de aanbestedingsprocedure. Voor de concessie van de twee spoorlijnen zijn drie gegadigden: de huidige vervoerde NS, Arriva en Syntus.

Radio 1 meldde dinsdag dat diverse statenleden uitstel van het besluit willen, naar aanleiding van de fraude rond de concessie in Limburg. VVD en PvdA in Overijssel hebben nog vragen over de aanbestedingsprocedure en willen zeker weten dat bij de aangemelde vervoerders geen integriteitsproblemen spelen.

Integriteit

Volgens de woordvoerster heeft het feit dat het onderwerp niet geagendeerd staat voor vandaag, niets te maken met eventuele vragen rond de integriteit. "GS is gewoon nog niet zover". Het betreft overigens een voorlopige gunning. Bedrijven (die niet in de prijzen zijn gevallen) kunnen vervolgens bezwaar maken tegen de keuze.