De ruimte voor Oogheelkunde in het Deventer Ziekenhuis breidt uit. Deze week begint de aanbouw van 180m2 en een interne verbouwing. Aanleiding voor de bouw is de komst van een zevende oogarts.

De groei van het aantal patiënten bij Oogheelkunde gaat gestaag door. Dat is dan ook de reden dat er in 2012 een zesde, en nu een zevende oogarts bij is gekomen. De nieuwe oogarts start per 1 juli 2015.

Met deze groei komt er tevens uitbreiding van het ondersteunende team; een polikliniekassistente, een optometrist en meer uren voor orthoptie.

Extra ruimte

Naast een personele uitbreiding is er behoefte aan extra ruimte. Daarom wordt de poli vergroot met twee spreekonderzoekkamers, verplaatsing van de orthoptiekamers waardoor er intern een herindeling van functieonderzoekkamers komt, nog extra onderzoekskamers en een grotere poliklinische OK.

Volgens woordvoerder Robert van Putten is het polikliniekgedeelte van het ziekenhuis opgezet in een graatmodel waardoor er vrij eenvoudig onderdelen kunnen worden afgekoppeld of bijgebouwd. Dat laatste is nu aan de orde.

De werkzaamheden starten deze week en moeten in september klaar zijn. Tijdens de verbouwing gebruikt Oogheelkunde een kamer bij Urologie.