Bij meerdere snelheidscontroles op dijken in de omgeving van Zwolle zijn veertien rijbewijzen ingevorderd door de politie.

Dat meldt De Stentor maandag.

De controles op de dijken zijn gehouden na meerdere klachten van omwonenden over scheurende motoren. Twaalf motorrijders mochten hun rijbewijs inleveren ook zijn twee automobilisten hun rijbewijs kwijt geraakt.

Twee motorrijders werden op de Westenholterallee in Zwolle gepakt nadat zij met een snelheid van 127 kilometer per uur over het wegdek reden. Op het stuk is maximaal 70 kilometer per uur toegestaan. Beide rijders moeten een verplichte cursus voor verkeersgedrag volgen. De kosten hiervoor, 1.000 euro per persoon, moeten zij zelf betalen.

Bij Vollenhove en Blokzijl werden negen motorrijders aangepakt die op de Weg van Twee Nijenhuizen en de Vollenhoofsedijk reden. Ondanks de maximumsnelheid van 60 kilometer per uur werden er snelheden gemeten tot en met 139 kilometer per uur. 

In Dronten werden twee automobilisten aangehouden met een snelheid van 130 en 150 kilometer per uur op de Drontermeerdijk waar maximaal 80 kilometer per uur gereden mag worden.