Eén van de twee verdachten van een zeer gewelddadige woningoverval op twee bejaarde broers in Wijhe is donderdag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Tegen de man was vorige maand een gevangenisstraf van acht jaar geëist. Dat meldt RTV Oost. De andere man heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen. 

De buit van de overval bedroeg zestig euro en een bloedsuikermeter. Bij de overval werd een van de broers voor dood achtergelaten in de woning, terwijl de ander werd gekneveld.

De jongste van de twee kreeg meerdere klappen met een pistool op zijn hoofd en verloor het bewustzijn. Later bleek dat hij onder meer een schedelbreuk en hersenletsel had opgelopen.

De beide broers zijn op 9 april, een jaar na de overval, dood in de woonkamer aangetroffen. Koolmonoxidevergiftiging werd hen fataal. Eerder is gesteld dat ze sinds de overval uit angst de ramen potdicht hielden. ''Ze zijn de overval nooit meer te boven gekomen'', aldus de rechtbank.

Bloed

De twee verdachten vielen op omdat het om een zwarte en blanke man ging. Een combinatie die zelden voorkomt in Wijhe, aldus de politie. Ze zijn ook allebei op het station van Wijhe gezien, vlak na de overval. In de scooter van de vriendin van een van de verdachten, zijn handschoenen gevonden met daarop bloed van een van de slachtoffers.

De 27-jarige Erson C. en de 21-jarige Sherwin M. ontkenden echter bij de overval betrokken te zijn.