De handbaldames van Sercodak/Dalfsen zijn zondag voor het vijfde jaar op rij landskampioen geworden. In Amsterdam werd in de tweede wedstrijd (best-of-three) tegen VOC gewonnen met 25-35.

De eerste helft bleken de Dalfser dames al oppermachtig, maar dat werd niet in een ruime voorsprong uitgedrukt: 12-15. Dalfsen was op alle fronten sterker. Direct na rust sloegen de Dalfser dames toe en namen ze zeven doelpunten voorsprong. 

Aan het eind werd de wedstrijd nog smerig en gemeen. Vijf minuten voor tijd zaten er twee speelsters van VOC met een tijdstraf op de bank en eentje had toen al rood.

Vorig jaar verlieten acht spelers Serco, maar de technisch verantwoordelijke man Reneé Cloo kreeg het toch voor elkaar 'er weer een team van te maken'.

Feest

Na zondag verlaten weer vijf dames de selectie, voornamelijk om naar verschillende buitenlanden te gaan, om daar op nog hoger niveau - en vaak tegen (betere) betaling - handbal te spelen.

In Dalfsen hebben ze tot de start van het volgend seizoen de tijd dat verlies weer recht te breien. Met het binnenhalen van het kampioenschap sluiten de handbalsters van Sercodak/Dalfsen een mooie week af. Donderdag wonnen ze voor de vierde keer op rij het nationale bekertoernooi.