De handbalsters van Sercodak/Dalfsen hebben donderdag voor de vierde keer op rij het nationale bekertoernooi gewonnen.

De Overijsselse handbalsters waren in het Topsportcentrum veel te sterk voor Westfriesland/SEW: 40-29. Dalfsen vestigde met die uitslag een record. Nog nooit eerder scoorde een ploeg zo vaak in de beker.

Myrthe Schoenaker was met negen treffers de meest productieve speelster bij Dalfsen. Esther Schop en Roos van Leeuwen namen beiden zes doelpunten voor hun rekening. Dat deed bij Westfriesland Bo van Wetering ook, maar zij kon daarmee de afgetekende nederlaag voor haar ploeg niet voorkomen.

Ook Dalfsen maakt nog kans op de titel. De ploeg van trainer Peter Portengen versloeg zondag Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam in het eerste duel om het landskampioenschap (best-of-three).

Mannen

De beker ging bij de mannen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar OCI/Lions. De ploeg uit Geleen versloeg in de finale KRAS/Volendam met 29-25. Daarmee namen de Lions revanche voor de bekerfinales van de voorgaande twee seizoen. Daarin was Volendam steeds te sterk voor Lions.

Luc Steins was in het Topsportcentrum in Almere topscorer aan de kant van de Lions. Hij hielp de ploeg van coach Monique Tijsterman met zes treffers aan de zege. Joris Baart en Serge Heijnen waren met ieder vijf doelpunten ook belangrijk voor de Limburgers. Bij Volendam staken Jorn Smits (acht) en Geert Hinskens (zes) er bovenuit.

De Lions kunnen dit seizoen de dubbel nog winnen. In de finale om de landstitel (best-of-three) is Volendam opnieuw de tegenstander.