De Avondetappe in Raalte krijgt een eigen Ladies Ride. Na het nieuws dat de Leontien Ladies Ride niet meer naar Raalte komt, heeft de stichting Duurzaam Onderweg besloten zelf een Ladies Ride te organiseren. 

De afstand van de speciale vrouwenkoers is 35 kilometer en start op 4 juni te gelijktijdig met de Avondetappe.

Drie jaar geleden is de stichting Duurzaam Onderweg opgericht. Het idee van de stichting is door fietstochten te organiseren, geld op te halen voor goede doelen.

Roze kleding

Door de afzegging van de Leontien Ladies Ride moest de organisatie van de Avondetappe een andere invulling bedenken. Ze hebben gekozen voor een eigen Ladies Ride waarbij alle vrouwen, zowel op racefiets als gewone fiets kunnen deelnemen. Daarnaast zijn de vrouwen niet verplicht, om zoals bij de Leontien Ladies Ride, zich in roze kleding te steken.

De Avondetappe is een fietstocht over de Sallandse Heuvelrug waarbij de zeven heuvels in Salland beklommen worden. De etappe is in totaal 70 kilometer lang.

De afstand van de Ladies Ride is 35 kilometer en voert de fietsers van Raalte naar Heino, Broekland, Heeten en terug naar Raalte. 

Goede doelen

Ook dit jaar zijn er weer goede doelen gekoppeld aan het evenement. Dit jaar gaat het opgehaalde geld naar AV Salland in Raalte, Stichting de Vrienden van het Holthuis in Heino en stichting Algemene Hulpdienst Raalte-Heeten.