Soul- en jazzdiva Giovanca opent als hoofdact zaterdag 30 mei om 19.00 uur het Deventer Jazz Festival. Ook Yuri Honing voert de line-up weer aan als één van de grotere jazznamen.

Verder treden Kapok (winnaar van de Edison Jazzism Publieksprijs 2014), Lilian Vieira's Samba Soul, DJ Maestro en Cyril Directie, Paul van Kessel en Bart Wirtz op.

Verder komen Mosquito Jazz van ‘Taste of Jazz’ in Deventer met een ‘Tribute to Miles Davis en Horace Silver’.

Het festival wil ook deze editie weer ruim baan en een podium geven voor studenten van de ArtEZ Conservatoria in Arnhem, Enschede en Zwolle. Van ArtEZ treden Irene en Nanko Soul op.

New Generation Jazz Award

Deze editie wordt voor de tweede keer de New Generation Jazz Award uitgereikt aan een jong en veelbelovend talent. In 2014 ging deze prijs naar Ingmar Glerum, wiens naam ook terug te vinden is in de line-up.

Dit jaar gaat de prijs naar Joël Botma. Hij is trompettist in de band Triolence. Zij wonnen vorig jaar de ‘aanmoedigingsprijs’ op het prestigieuze Prinses Christina Concours 2014 in Amsterdam.

De eerste editie in 2012 werd georganiseerd door de Kiwanis Club Deventer. Vanwege het grote succes is de organisatie voor het festival verzelfstandigd in de Stichting Deventer Jazz.