Het comité Behoud Bus Netwerk Overijssel heeft bepleit dat mensen met een minimaal inkomen, gratis gebruik zouden moeten kunnen maken van de bussen in de provincie Overijssel. 

De ruimte die er momenteel is in de bussen in Overijssel zou volgens het comité ingevuld kunnen worden door 'minima-inwoners' tot 130% tegen het 0-tarief mee te laten reizen op het regionale Bus Net Werk Overijssel. 

"De bussen rijden toch middels het afgesloten contract. De doelgroep gaat nu minimaal mee door onvoldoende middelen,” stelt Harry van Kampen namens het comité . 

Volgens het comité hebben inwoners met weinig middelen ook een vervoersbehoefte. "Al zou het alleen gebruikt worden om te solliciteren in onze regio. Dat zou een win-win-situatie kunnen opleveren", zo sprak Van Kampen.

Vollere bussen

Volgens het comité kan het mes aan twee kanten snijden. De plannen zouden vollere bussen op kunnen leveren, waardoor huidige klanten straks niet verstoken zijn van busvervoer. Ook zou op deze manier werkgelegenheid behouden kunnen blijven.

Zaterdag dient Van Kampen het plan in tijdens een ideeënpitch van de gemeente Raalte.