Het nieuwe waterschap dat gevormd wordt uit waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden (Drenthe) heet Drents Overijsselse Delta.

De stuurgroep, bestaande uit de dagelijkse besturen van waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden, heeft dat donderdag besloten. Bedenker van deze naam is Raaltenaar Lauk Bouhuijzen.

De beoogde fusie moet nog worden goedgekeurd door de provincies Overijssel en Drenthe. De naamsverandering gaat vanaf 1 januari 2016 in.

De stuurgroep meent dat deze naam "het hele gebied van beide huidige waterschappen goed weergeeft, past bij deze tijd, herkenbaar is voor de inwoners, een sterke en moderne uitstraling heeft en dat de toevoeging 'Delta' goed aansluit bij namen van andere waterschappen in Nederland", die ook Delta in hun naam voeren.

Inzendingen

In totaal zijn er 402 namen ingediend door inwoners, bestuurders en medewerkers. Op 15 maart sloot de inzendtermijn voor de naam van het nieuwe waterschap.

De naam moet reglementair voor 1 mei 2015 door de provincies zijn vastgesteld. Bouhuijzen, de bedenker van de naam, ontvangt hiervoor een cadeau.