Belangenverenigingen en politieke partijen hebben zich negatief uitgelaten over de commercieel getinte twitterberichten die burgemeester Alssema plaatst naar aanleiding van werkbezoeken. 

Dat meldt RTV Oost

In de twitterberichten die de burgemeester plaatst, worden bedrijven die een band hebben met de regio Staphorst, door hem in een positief daglicht gesteld. Soms gebeurt dit op een manier die volgens critici lijkt op reclame. 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) noemde de commerciële twitterberichten van de burgemeester maandag daarom niet gebruikelijk en "niet aanbevelenswaardig".

Ook het Nederlands Genootschap van burgemeesters zou verbaasd zijn over de berichten. Maar de organisatie stelt dat de gemeenteraad het orgaan is om de burgemeester hier eventueel op aan te spreken. 

De Staphorster gemeenteraad is echter verdeeld over het gedrag van de burgemeester. De PvdA vindt dat de burgemeester soms wat minder ver mag gaan, omdat er ook andere bedrijven in de regio zijn die goede producten of diensten leveren, los van het feit of de burgemeester ze bezoekt. Het CDA ziet de uitingen van de burgemeester juist als betrokkenheid.