De vermeende fraude bij een stembureau in Colmschate is volgens Lennart de Wilde, één van de stemmentellers, "complete onzin". 

Dat vertelt hij tegenover Deventer Centraal naar aanleiding van een artikel in dagblad De Stentor. "Eigenlijk klopt alles wat in het artikel staat niet."

In De Stentor valt te lezen dat door de voorzitter zou zijn gesjoemeld met de uitslag van de Waterschapsverkiezingen. Luiheid zou de oorzaak zijn toen om 23.00 uur bleek dat er twee stembiljetten meer waren geteld dan er stempassen waren. De betrokken voorzitter ontkende het voorval direct.

De Wilde was één van de stemmentellers in Colmschate en komt op voor de voorzitter. "Allereerst klopt het al niet dat het om biljetten van de Waterschapsverkiezingen gaat. Het ging namelijk om één stembiljet van de Provinciale Statenverkiezingen. Er bleek één biljet teveel aanwezig te zijn."

Verscheuren

Met dat biljet is vervolgens niets vreemds gebeurd, meent hij. "Deze is gewoon bij de andere stembiljetten gebleven en niet, zoals in het artikel van de krant staat, in de zak van de voorzitter verdwenen. Er is wel door iemand geopperd om hem te verscheuren, maar daar ging de voorzitter niet mee akkoord."

Ook van luiheid zou volgens hem absoluut geen sprake zijn. "We waren om 23.50 uur pas klaar. Om 23.00 uur was ik nog aan het hertellen. Alles is gewoon volgens de regels gegaan."

Dit zijn de uitslagen van de provinciale verkiezingen l Verkiezingen achter de rug, hoe nu verder?