Vastgoedontwikkelaar Dormio Leisure Development B.V. uit Arnhem heeft zich bij de gemeente gemeld met een plan voor een groot, duurzaam dierenpark in combinatie met recreatiebungalows en safaritenten in het gebied Linderveld – Baarlerhoek te Schalkhaar.

Het plan omvat circa 230 recreatiebungalows en 80 safaritenten. Bijzonder is dat deze vorm van recreatie wordt geïntegreerd met een dierenpark. Het totale park omvat een gebied van ongeveer 70 hectare.

Het recreatieconcept kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente om in 2020 500.000 overnachtingen te realiseren. 

In samenspraak met de gemeente is besloten eerst een haalbaarheidsonderzoek voor dit initiatief te laten uitvoeren door Dormio. De kosten hiervan bedragen 540.000 euro en worden verdeeld over de vastgoedontwikkelaar en de gemeente.

Daarnaast is de provincie Overijssel gevraagd om financieel bij te dragen aan het onderzoek, dat moet aantonen of het initiatief haalbaar is. Nader onderzocht worden onderwerpen als milieu, bereikbaarheid, landschappelijke inpassing, dierenwelzijn en steun vanuit de omgeving.

Omwonenden

Omwonenden en belanghebbenden worden nadrukkelijk betrokken bij de invulling van de plannen. Op donderdag 26 maart wordt vanaf 19.30 uur in Café-zaal De Koerkamp in Lettele een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd. Op de bijeenkomst wordt ook in kaart gebracht hoe de betrokkenheid het best kan worden ingevuld.

Dormio heeft de afgelopen tien jaar diverse resorts/vakantieparken ontwikkeld in Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland.