De garantie op een start van de aanleg van glasvezel in het buitengebied in 2015 is zondag komen te vervallen. Na de laatste inschrijfdag van de huidige campagne hebben zich onvoldoende mensen aangemeld voor snel internet in het buitengebied.
 

Dat meldt Deventer Centraal.

SallandGlas garandeerde dat als voor 1 maart 3.750 mensen zich ingeschreven zouden hebben voor glasvezel in het buitengebied, dat in 2015 begonnen zou worden met graven. Nu zich ongeveer de helft van het benodigde aantal hebben ingeschreven, zal er in 2015 in het gebied geen aanleg van glasvezel meer plaatsvinden.

Hoewel zich tot nu toe pas 1.650 mensen hebben aangemeld, blijven SallandGlas en voorzitter Ben Nijboer zich inzetten voor snel internet in het buitengebied. “Al die mensen die zich ingeschreven hebben, kunnen gerust zijn. We laten ze niet vallen,” garandeert Nijboer.

Volgens Nijboer komt er nu alleen een gewijzigd tijdspad. Ondertussen kunnen mensen zich in blijven schrijven. “Dat we nu nog niet aan zestig procent zitten, is allerminst reden te stoppen met glasvezel voor het buitengebied. We kunnen nu alleen niet meer met zekerheid zeggen dat de schop nog dit jaar de grond in gaat.”

In Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn ruim 6.000 adressen in het buitengebied die op glasvezel kunnen. Voor hen is er geen andere snelle manier van internet beschikbaar.