Minister Schultz heeft donderdag op het gemeentehuis in Vriezenveen een petitie over een veiligere N36 in ontvangst genomen. Tijdens haar korte bezoek deed ze de toezegging dat er gekeken wordt of er op nog kortere termijn geld beschikbaar kan worden gesteld.

Dat meldt RTV Oost.

De minister heeft vorige week aan de Tweede Kamer al toegezegd dat er snel geld voor komt, maar het kan mogelijker sneller. Om de N36 veiliger te maken, wordt de nadruk gelegd op het aanpassen van de in- en uitvoegstroken van de weg. Die zouden niet lang genoeg zijn waardoor er veel ongelukken gebeuren. Ook moet er een betere markering komen.

Daarnaast wil de minister ook aandacht voor het gedrag van weggebruikers. Een campagne zou daar bijvoorbeeld bij kunnen helpen.

De ongelijkvloerse kruising op de N36 bij Beerze is nog niet uit beeld. Maar Schultz benadrukt dat het aanpakken van die kruising tien miljoen euro meer gaat kosten dan de nu voorgestelde verkeerslichten. Om het te realiseren zouden er ook andere financierders bij moeten komen.