Carnaval van start in delen Salland

Op verschillende plaatsen in Salland is vrijdagavond het carnaval begonnen. Traditiegetrouw werden er sleutels overgedragen van de lokale bewindspersonen aan de prinsen carnaval.

Dat meldt SallandCentraal.

Lemelerveld is sinds vrijdag in handen van de carnavalvierders. Bij Zorgcentrum de Brugstede werd door wethouder Agricola de sleutel aan Prins 50 Cents overhandigd. De Prins werd er nog wel even op gewezen dat hij goed voor het dorp moest zorgen.

Ook in Raalte is het feest vrijdagavond losgebarsten met een ruil van de sleutels op het gemeentehuis. "Voor even geef ik de macht uit handen", zo sprak burgemeester Dadema van Raalte tijdens de overdracht. Hij benadrukte dat de prins nu ook een verantwoordelijkheid heeft. "Ik neem aan dat de carnavalsverenigingen zelf met de politie overleggen als ze zich weer eens misdragen hebben", zei hij grappend.

In Zwolle werd het carnaval ingeluid met het hijsen van het Eileuvernest op de Grote Markt. Vanochtend werden de prins en de jeugdprinses officieel binnengehaald en kon het feest in 'Sassendonk' echt beginnen meldt de Stentor.

Haarle stond zaterdag in het teken van een feestelijke stoet door het dorp. Een grote groep carnavallers hadden zich in ludieke outfits gestoken om het carnavalsfeest op geheel eigen wijze te vieren.

Bekijk de foto's van de carnavalsoptocht in Haarle en Boskamp.

In beeld: Carnaval in eerdere jaren l Steekproeven om minderjarige drinker te ontmaskeren

Alles over Carnaval 2015

Lees meer over:
Tip de redactie