Deventer bedrijfsleven steunt komst Serious Request in 2016

Bedrijven in de gemeente Deventer hebben vrijdag hun steun uitgesproken voor de mogelijke komst van Serious Request naar Deventer in 2016. 

Dat meldt RTV Oost

Hoewel de gemeente hierover nog een besluit moet nemen, spreekt het midden- en kleinbedrijf in de stad zich vast positief uit. In Deventer wordt al langer gesproken over de mogelijkheid om in 2016 op te treden als gaststad voor Serious Request. 

Directeur Van Riele van de VVV vindt dat Deventer zich gewoon kandidaat moet stellen. "Ik zeg, geen gelul, gewoon doen", aldus Van Riele. Ondernemers uit Deventer zijn bereid zo'n 200.000 euro bij te dragen in de kosten voor de organisatie. Dit geld zou vooral bedoeld zijn voor de technische en logistieke kosten van het evenement. 

Saxion

Ook onderwijsinstelling Saxion is positief over een mogelijke komst van het evenement. Het college van bestuur van Saxion heeft aangegeven het project actief te willen steunen via deelname aan lokale activiteiten en lokale samenwerkingsverbanden.

Saxion wil verder intern bekijken hoe studenten van verschillende faculteiten actief betrokken kunnen worden bij de organisatie van het evenement.

Kosten

Naar schatting kost het hosten van Serious Request in totaal tussen de 400.000 en 500.000 euro. De gemeente zelf zou de rest bij moeten leggen, inclusief de kosten die betaald moeten worden aan 3FM

Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over de kandidaatstelling. Eind februari moeten steden zich officieel aanmelden bij 3FM als ze het evenement naar hun stad willen halen.

Lees meer over:
Tip de redactie