Bestuurder hogeschool kreeg ruim 1,5 ton te veel

ArtEZ hogeschool voor de kunsten moet ruim 154.000 euro terugbetalen die de instelling aan een inmiddels ex-bestuurder heeft betaald. 

Gerben Eggink, die was binnengehaald om een crisis te bezweren en daarna langer mocht blijven, zat met zijn inkomsten ruim boven het maximum dat volgens de Wet normering topinkomens is toegestaan.

Eggink kreeg in 2013 totaal bijna 294.000 euro op zijn rekening gestort. Dat meldde het miniserie van Onderwijs vrijdag.

De bestuurder werkte in 2013 via managementbureau Boer&Croon bij ArtEZ. De hogeschool is volgens minister Jet Bussemaker van Onderwijs inmiddels begonnen om het geld terug te halen bij Eggink en Boer&Croon. Volgens een ArtEZ-woordvoerster hebben beide nog niet op de eis gereageerd.

Een deel van het geld, 82.500 euro, hoort volgens de hogeschool en het managementbureau niet bij de bezoldiging van Eggink, omdat het bij Boer&Croon terecht is gekomen. Volgens de school is hoogstens bijna 72.000 euro te veel betaald en niet dik 154.000 euro. ArtEZ heeft echter besloten om de aanwijzingen van het ministerie te volgen.

Lees meer over:
Tip de redactie