Voetbalverenigingen in Dalfsen gaan een plan ontwikkelingen om te voorkomen dat jongeren eenvoudig alcohol kunnen krijgen in de kantines.

Dat hebben ze afgesproken met burgemeester Han Noten na een gesprek tussen de twee partijen, meldt RTV Oost

Vorige week bleek uit onderzoek dat jongeren onder de 18 eenvoudig aan alcohol komen in sportkantines in Dalfsen. Een 17-jarige mystery guest kon overal zonder problemen een biertje bestellen.

Het onderzoek leverde enige wrevel op bij de clubs, die spraken van uitlokking. Ook waren sommigen niet blij dat het nieuws direct in de pers verscheen.

'Lastige kwestie'

Woensdagavond volgde daarom een gesprek. Een goed gesprek, aldus burgemeester Han Noten. Hij liet na afloop weten dat hij absoluut niet twijfelt aan de goede intentie van de clubs. Ook erkent hij dat het een lastige kwestie is. Maar Noten zei wel dat "het nu té makkelijk is om alcohol te kopen. En dat moet beter".

Afgesproken is daarom dat de clubs met een plan komen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar betere voorlichting van leiders of instructies voor mensen die achter de bar staan. Op die manier hoopt Noten dat het voor minderjarigen in Dalfsen in de toekomst een stuk lastiger wordt om aan alcohol te komen.