Joost Broerse wordt de nieuwe commercieel directeur van PEC Zwolle. Broerse, die nu nog onder contract staat als voetballer bij de club, stopt binnenkort als verdediger van de club. 

Broerse heeft zich de afgelopen maanden langzaam op het pad van de commercie begeven binnen PEC Zwolle. Dat is beide partijen zo goed bevallen dat de verdediger na afloop van het lopende seizoen een punt zet achter zijn sportieve loopbaan.

In zijn nieuwe functie wordt Broerse belast met het genereren van een duurzame groei van de sponsoromzet van de club. Hij zal daarbij leiding geven aan een negen medewerkers op het gebied van commercie, communicatie en evenementen. Broerse treedt in zijn nieuwe rol ook toe tot de directie van de club. 

Volgens voorzitter Adriaan Visser wil PEC Zwolle mensen uit de eigen organisatie graag de kans geven om zich door te ontwikkelen. De organisatie zegt met veel interesse te hebben gekeken naar hoe Ajax dat doet met bijvoorbeeld Edwin van der Sar.

"Wij zaten in de procedure om een commercieel directeur aan te trekken toen Joost in de winterstop tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika te kennen gaf dat hij in aanmerking wilde komen voor deze functie", aldus Visser. 

'Moelijke keuze'

Broerse geeft aan dat het vervolg van zijn loopbaan een moeilijke keuze was. "Maar toch vind ik dit een mooi moment om mijn voetbalschoenen op te bergen. Gelukkig kan ik terugkijken op een mooie carrière met vele sportieve hoogtepunten. Ik ben blij met de unieke kans die PEC Zwolle mij nu biedt, om buiten het veld een loopbaan op te bouwen", zo vertelt Broerse.

"De komende tijd zal ik uiteraard de focus op het voetbal houden om daarna met mijn team de groei van PEC Zwolle verder uit te bouwen", vult Broerse aan. 

Voetbalcarrière

Voor zijn tijd in Zwolle voetbalen Broerse onder meer bij FC Groningen, FC Utrecht, APOEL Nicosia en Excelsior. In totaal wist hij negen prijzen bij elkaar te spelen. Zo won Broerse tweemaal de KNVB-beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal, en won hij meerdere prijzen op Cyprus. 

Ook speelde de verdediger meerdere malen in de Champions League.