Er wordt geen extra geld beschikbaar gemaakt voor de aanpak van het verkeerskruispunt-Bos bij de N35 in Raalte.

Dat laat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu dinsdag weten in reactie op Kamervragen van het CDA Tweede Kamerlid Van Helvert.

De aanpak van het kruispunt is volgens de provincie Overijssel nodig om de doorstroom van de N35 te verbeteren. Er zou 40 tot 45 miljoen euro nodig zijn om het kruispunt ongelijkvloers te maken. De N348 wordt dan verdiept, terwijl de N35 bovenlangs zal gaan, dat meldt RTV Oost.

Overijssel wil het traject verbreden waardoor twee keer twee rijbanen ontstaan tussen Zwolle en Nijverdal. Daar zou 100 kilometer per uur gereden mogen worden. Minister van Haegen geeft echter aan niet meer geld beschikbaar te stellen.

Balen

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van Overijssel laat weten "te balen" van het besluit van de minister. Halverwege februari, als onderzoek naar de verbetering van het belangrijke kruispunt bij Raalte is afgerond, zal de provincie opnieuw aankloppen bij de minister.

"We laten het er niet bij zitten", aldus Kok. Tot die tijd is er 10 miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit de provincie en 5 miljoen euro vanuit het Rijk voor het kruispunt.

Het kruispunt bij Raalte wordt volgens de minister ook niet genoemd in de lijst Landelijk Verbeterprogramma Overwegen. In de lijst staan 140 overwegen met een groot verbeter potentieel voor de bereikbaarheid.