Australië heeft zich dinsdag zonder veel moeite geplaatst voor de finale van de Azië Cup. PEC Zwolle-speler Trent Sainsbury zette de 'Socceroos' al na drie minuten op een 1-0 voorsprong.

De verdediger kopte na een corner de bal in het doel buiten bereik van keeper Majed Naser. In Newcastle versloeg het gastland de Verenigde Arabische Emiraten uiteindelijk met 2-0. 

Jason Davidson, oud-speler van Heracles Almelo Jason, tegenwoordig in dienst van West Bromwich Albion, maakte nog geen tien minuten later na de 1-0, het het tweede doelpunt. Hij schoot na een scrimmage de bal in de verre hoek.

Daarna viel de Australische productie stil. Tommy Oar van FC Utrecht zat bij de selectie, maar hij bleef de hele wedstrijd op de bank. 

De Australische bondscoach Ange Postecoglou was positief over de 'Australische' manier waarop het team voetbalde.

''Ik denk dat onze supporters een agressieve wedstrijd willen zien, waarin wij echt ten strijde trekken en dat doen we'', verklaarde de coach. ''Wij scoorden dit toernooi vaker dan elk ander team en hebben maar twee doelpunten tegen. Ik heb het gevoel dat de supporters het heerlijk vinden om naar dit team te kijken."

Australië speelt zaterdag de finale tegen Zuid-Korea. De Aziatische ploeg versloeg maandag Irak met 2-0. De finale om de Azië Cup is in Sydney. Zuid-Korea incasseerde nog geen enkel tegendoelpunt.

De Verenigde Arabische Emiraten spelen vrijdag tegen Irak om de derde plaats.