Wethouder Gosse Hiemstra baalt van de discussie die over het nieuwe Tijenraan gevoerd wordt. Uit Nieuw Heeten en Luttenberg ontving het gemeentebestuur post.

In die dorpen vinden ze dat verenigingen uit Raalte een grotere bijdrage aan het nieuw te bouwen sportcomplex moet leveren, omdat dat bij de totstandkoming van de sporthallen daar ook gebeurde. "Appels met peren vergelijken", vat Hiemstra samen.

Hij hekelt de discussie die nu ontstaan is. "Ik vind het jammer dat die discussie nu gevoerd wordt. Dorpen worden tegen elkaar opgezet, zo moeten we het niet bekijken. Er wordt misplaatste jaloezie gecreëerd, er ontstaan oneerlijkheidsgevoelens die niet nodig zijn", aldus Hiemstra.

"Raalte-dorp heeft 19.000 inwoners, dat is meer dan alle buurtdorpen samen. Nieuw Heeten heeft circa 1.150 inwoners, Luttenberg om en nabij de 2.000 inwoners", zegt de wethouder. "Als we naar de kosten per hoofd van de bevolking kijken, betalen we in Raalte het minst."

Functies

Tijenraan krijgt vier functies. Het zwemgedeelte is voor zowel de gemeente als de regio. De sportzalen zijn oveerdag bezet door Landstede en het Carmel College. Als derde is er het commerciële gedeelte zoals de fitnessruimte, de fysiotherapie en de diëtisten die hun intrek nemen in het gebouw. Als vierde functie gaat het om sportzalen voor clubs.

"Als we alleen naar de kosten voor de sportzalen kijken, is de gemeentelijke bijdrage in Tijenraan per hoofd van de bevolking lager dan in de buurtdorpen. Eigenlijk is het dus precies andersom dan de briefschrijvers beweren", aldus Hiemstra.