Het Productiehuis Oost-Nederland heeft dinsdagavond de Deventer Promotieprijs 2015 gekregen tijdens de Nieuwjaarsreceptie in de Deventer Schouwburg.

Het Productiehuis en zijn directeur Rob Kramer krijgen deze waardering vanwege hun "meer dan substantiële bijdrage aan de marketing van het merk Deventer." Ook werden zij geprezen vanwege de "bijzondere producties, veel aandacht en inzet voor nieuwe en jonge makers en grote betrokkenheid bij de kunst en cultuur in Deventer."

Nog recent noemde minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Productiehuis Oost-Nederland (ON) een voorbeeld "par excellence" voor talentwikkeling in de sector kunst en cultuur.

Landelijk erkende en gewaardeerde projecten van het Productiehuis zijn onder meer: Kyteman, de muziekproductie NO Blues, Ramkoers met het gezelschap BOT, de band Knarssetand, en eind 2014 het project Het Geluid Van.

De Deventer Promotieprijs werd voor de 21e keer uitgereikt. De prijs werd in 1995 ingesteld om een persoon of organisatie te waarderen voor zijn of haar bijdrage aan de marketing van Deventer.