Een man uit Deventer moet voor de rechter verschijnen nadat hij voor de derde keer in vijf jaar tijd met alcohol op achter het stuur was gekropen.

De Deventenaar werd betrapt op het Noorderplein, waar een alcoholcontrole werd gehouden door de Verkeerspolitie Overijssel.

De man blies een F-indicatie. Op de ademanalyse was de uitslag 535 ug/l zichtbaar, terwijl 220 ug/l de limiet is. Aangezien dit in vijf jaar tijd de derde keer was dat de man proces-verbaal kreeg voor rijden onder invloed, werd door het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) besloten dat de man met een dagvaarding naar huis gestuurd kon worden.

Hij mocht nu dus net zijn rijbewijs houden maar moet zich verantwoorden voor een rechter. Ook zal het CBR hiervan in kennis gesteld worden.

Een cursus of een geschiktheidsonderzoek behoort tot de mogelijkheden die het CBR kan opleggen. Uiteindelijk kan het rijbewijs door het CBR geschorst of ongeldig verklaard worden als hier aanleiding voor is.

Naast de controle in Deventer werd er ook op alcohol gecontroleerd in Raalte en Zwolle. In totaal mochten 429 bestuurders blazen. Behalve de bestuurder uit Deventer zat iedereen onder de norm.