De website voor de nieuwe sociale wijkteams in Zwolle is maandag online gegaan. Per januari worden de wijkteams het eerste aanspreekpunt voor zorgvragen van burgers. 

Dat meldt de gemeente Zwolle op haar website. 

Op de website swtzwolle.nl kunnen inwoners van de gemeente zien waar ze vanaf 5 januari terecht kunnen met maatschappelijke vraagstukken waar ze hulp bij nodig hebben. 

De stad in onderverdeeld in vijf wijkteams; Noord, West, Midden, Oost en Zuid. Inwoners kunnen vanaf januari dagelijks tussen 09:00-17:00 terecht bij de sociale wijkteams met vragen over verschillende onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld geld, werk, wonen en ziekte en gezondheid. 

Overdracht taken

De oprichting van de sociale wijkteams volgt op het overdragen van taken van de Rijksoverheid op de gemeenten en provincies. Met de sociale wijkteams moet het voor inwoners van Zwolle gemakkelijker worden om toegang te krijgen tot hulp. Op deze manier zouden mensen bijvoorbeeld langer zelfstandig moeten kunnen wonen. 

Inwoners die momenteel al te maken hebben met hulp vanuit de gemeente, krijgen met ingang van 2015 ook te maken met de sociale wijkteams. Het sociale wijkteam is straks ook het eerste aanspreekpunt voor mensen die langdurige of specialistische zorg nodig hebben.