De Deventenaarse Frank de la Bey heeft al meer dan 3.000 euro ingezameld voor het studiefonds voor de baby die eind oktober in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden.

Frank de la Bey begon de actie veertien dagen geleden om het pleeggezin van het meisje financieel te ondersteunen.

Ook buren van De la Bey hebben geld gedoneerd. "De reacties zijn erg positief. Ik ken zelf ook mensen die te vondeling zijn gelegd, zij reageerden hartverwamend op de inzameling", aldus De la Bey dinsdag tegen NU.nl.

Inmiddels hebben 139 mensen meegedaan aan de actie die is opgezet door de Deventenaar. "Drie mensen bij mij in de straat hebben al gedoneerd."

Actie

Ondanks dat De la Bey niet in Amsterdam woont, greep het verhaal van de gevonden baby hem erg aan. "Eerst schreef ik een open brief op de computer om mijn gevoel te verwoorden." Toen De la Bey een soortgelijk bericht over een baby in Australië las, wist hij dat hij actie moest ondernemen.

Met het geld dat wordt ingezameld moet het meisje "in staat zijn om alles uit het leven te halen". Het uiteindelijke doel van de actie is om binnen drie maanden 20.000 euro op te halen. Jeugdzorg Amsterdam zal het geld beheren.

Het meisje werd eind oktober in een vuilcontainer in Amsterdam gevonden. Ze was toen slechts enkele dagen oud. Een buurtbewoner hoorde gehuil uit de container en schakelde daarop de hulpdiensten in. Het meisje maakt het nu goed. De politie is nog altijd op zoek naar de moeder van het kind.