De politie doet onderzoek naar een man die op vrijdag 22 augustus een aanrijding veroorzaakte en daarna probeerde om de bestuurder van de bestelbus die hij ramde te overvallen.

Op de bewuste ochtend reed de man rond 05.15 uur met zijn Mercedes bestelbus over Wolthaarsdijk Westzijde richting de Velduil in Raalte.

Vlak nadat hij het woonwagenkampje was gepasseerd, kwam van een parkeerplaats een rode Renault Clio met gedoofd licht de weg op. De Clio ramde de bestelbus.

De bestuurder van de bestelbus ving een glimp op van de bestuurder van de Clio en zag dat die een bivakmuts over zijn gezicht trok en een vuurwapen in zijn hand had.  De bestuurder van de bestelbus wist vervolgens te ontkomen en de vermoedelijke overval mislukte mislukt. Van de man in de rode Clio is een compositietekening gemaakt.

De rode Renault Clio werd hierna in brand gestoken en bleef zwaar beschadigd achter. De man met de bivakmuts en het vuurwapen vluchtte vermoedelijk samen met de bestuurder van de andere auto, die achter de bestelbus reed. De rode Renault Clio blijkt de avond voor de poging overval (donderdagavond 21 augustus) gestolen te zijn vanaf de Smidshof in Wilp.

Uit verder onderzoek blijkt dat er op vrijdagochtend 7 maart rond 05.20 uur waarschijnlijk ook al een soortgelijke overvalspoging heeft plaatsgevonden op exact dezelfde plek

De politie is op zoek naar getuigen beide gebeurtenissen.