De radiotherapeutische instituten ARTI (Arnhem/Ede) en RISO (Deventer) fuseren met ingang van 1 januari tot Radiotherapiegroep.

Op 1 januari 2013 waren beide stichtingen al bestuurlijk gefuseerd. De belangrijkste reden die de partijen noemen voor de fusie is dat Radiotherapiegroep nu en in de toekomst hoogwaardige radiotherapeutische zorg wil leveren vanuit een krachtige, regionale positie met een efficiënte bedrijfsvoering.

Radiotherapiegroep bedient patiënten vanuit de behandellocaties in Arnhem, Ede en Deventer. De nauwe samenwerking met de specialisten in de omliggende ziekenhuizen blijft gehandhaafd, omdat de groep vindt dat geïntegreerde oncologische zorg zo dicht mogelijk bij huis geboden moet worden aangeboden.

Vragen

Voor patiënten verandert er met de fusie weinig. Met vragen kunnen zij net als voorheen altijd terecht op de locatie waar hun behandeling plaatsvindt. Radiotherapie, beter bekend als bestraling, is naast chirurgie en chemotherapie één van de behandelmogelijkheden voor patiënten met kanker. 

Radiotherapiegroep stelt dat ze als grotere organisatie kan blijven voldoen aan de eisen van de beroepsverenigingen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg, meer investeringscapaciteit heeft voor innovaties en betere contracten kan afsluiten voor radiotherapeutische zorg.