Het Salland Festival stopt na 38 jaar. Het bestuur van het folkloristische festival heeft maandagavond laten weten dat het financieel niet meer verantwoord is de 39ste editie voor volgend voorjaar te gaan organiseren.
 

Het festival raakte haar financiële grondslag kwijt toen Raalte haar subsidiebeleid veranderde en alleen nieuwe evenementen in hun eerste jaren ondersteunt.

Het lukte de stichting Folkloristisch Festival Raalte niet daar sponsorgeld tegenover te zetten. De stekker is er nu uitgetrokken omdat de stichting zelfs geen commissie op de been kan krijgen die sponsors gaat zoeken.

Het internationale festival heeft 38 edities gekend en had in het verleden in zowel Heino als Raalte haar eigen editie. Jaren werd het festival in een eigen feesttent op de Domineeskamp gehouden, ook de Leeren Lampe was een paar jaar thuishaven. De laatste jaren was sporthal Tijenraan de thuisbasis.

Volksdansgroepen

In al die jaren zijn er groepen van over de hele wereld naar Salland gereisd, vanuit alle landen in de wereld kwamen volksdansgroepen naar Salland. 

Veel Raalter gastgezinnen reisden dan later eens een keer naar de mensen toe die zij een weekje thuis hadden te logeren gedurende het festival. Voor die groep komt er nog een afsluitende feestavond en dan is het afgelopen.

Bekijk hier de fotoreportage met foto's van vorige edities