FC Twente heeft zondag dankzij Luc Castaignos een 2-1 zege geboekt bij PEC Zwolle. De spits tekende voor beide treffers van de Tukkers.

Twente kwam in de eerste helft nog wel met 1-0 achter door een treffer van Ryan Thomas. Nog voor rust maakte Castaignos gelijk, waarna hij tien minuten voor tijd voor de tweede keer trefzeker was en met een totaal van acht treffers nu op de tweede plaats staat op de topscorerslijst.

FC Twente blijft door de treffers van Castaignos de nummer drie in de eredivisie achter PSV en Ajax. Feyenoord heeft net als de club uit Enschede 24 punten uit dertien wedstrijden, maar ook een minder doelsaldo.

De ploeg van trainer Alfred Schreuder trof zondagmiddag een oude bekende in het IJsseldelta Stadion. Wout Brama, die afgelopen zomer na negen seizoen in de hoofdmacht vertrok bij Twente, begon bij PEC op de bank.

Slalom

De 28-jarige middenvelder zag zijn huidige club aardig openen, maar de eerste kansen waren voor de gasten uit Enschede. Eerst kon Trent Sainsbury maar net voorkomen dat Hakim Ziyech alleen voor doelman Warner Hahn verscheen. Niet veel later zag de Feyenoord-huurling Kyle Ebecilio op zich afkomen, maar hij redde bekwaam.

Hoewel Twente steeds dreigender werd, was het Zwolle dat de score opende. Stef Nijland, de vervanger in de spits van de geschorste Tomas Necid, bediende de vanaf links naar binnen getrokken Thomas die met een schuiver Nick Marsman passeerde: 1-0. 

Elf minuten later was het al weer gelijk, Andreas Bjelland stuurde Castaignos de diepte in. De spits nam de bal al vallend aan, slalomde tussen drie Zwolse verdedigers door en passeerde Hahn: 1-1.

Volley

Ook na rust bleven de beste kansen voor FC Twente. Castaignos schoot goed in na een eigenlijk te kort passje van Ziyech, maar Hahn redde. Nogmaals op aangeven van Ziyech tikte Jesus Corona te zacht in. 

Het bleef een boeiende, open strijd met de beste kansen voor de gasten. Maikel van der Werff kon in de 73e minuut nog voorkomen dat Castaignos kon intikken op aangeven van Robert Schilder.

In de tachtigste minuut was het wel raak: Castaignos scoorde met een volley en bezorgde zijn ploeg zo de drie punten.

Bekijk de stand in de eredivisie