Tegen een voormalig leraar van het Ichthus College in Kampen is 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden geëist voor het plegen van ontucht met een 14-jarige leerlinge. 

De verdachte ontkende dinsdag in de strafzaak dat hij het meisje heeft aangeraakt.

Tussen het tweetal was intensief sms- en mailverkeer die seksueel getint was. Volgens de leerlinge zat hij op school ook aan haar borsten en billen. Het waren de ouders van het meisje die eind 2012 het berichtenverkeer op haar telefoon ontdekten.

De 53-jarige Gertjan van S. bekende wel het versturen van de berichten en van naaktfoto's. Begin 2013 ontsloeg de school de leraar.

Fysiek contact

De leerlinge zocht in november 2012 zijn hulp in een conflict met een medeleerling. Daarna ontstond er via mail nader contact. Volgens vriendinnen van de scholiere was er ook op school fysiek contact. Daarover werd later in whatsappberichten nagepraat.

Volgens de oud-leraar was dat allemaal fantasie. Hij wijdde het gebeuren aan een stoornis waarvoor hij hulp heeft gezocht bij een psycholoog. ''Ik wist dat ik ermee moest stoppen. Ik wist alleen niet hoe.''

Volgens de officier van justitie drong hij aan op het sturen van naaktfoto's. ''Ze stuurde die uiteindelijk omdat hij erover door bleef gaan.''

Zijn raadsman vroeg om vrijspraak voor de ontucht op school. Het paste in de fantasieverhalen die hij haar stuurde. Bovendien zouden de getuigen elkaar mogelijk beïnvloed hebben.

De uitspraak volgt op 25 november.