De N348 tussen Ommen en Raalte moet zo snel mogelijk veiliger worden gemaakt.

Dat zeggen deelnemers van het veiligheidsonderzoek dat de ANWB heeft gedaan.

De wielrijdersbond vroeg aan verkeersdeelnemers welke provinciale wegen het eerst aangepakt moeten worden. De N377 tussen Coevorden en Hasselt en de N34 tussen Coevorden en Ommen kwamen als tweede en derde uit het onderzoek. Dat meldt RTV Oost.

Een kwart van alle verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. De ANWB vindt dat dit aantal naar beneden moet. De afgelopen jaren is de veiligheid van de provinciale wegen onderzocht door deze bond. De resultaten zijn dit voorjaar overhandigd aan de twaalf provincies. Mensen op de weg is de afgelopen weken gevraagd naar gevaarlijke kruisingen of bijvoorbeeld obstakels zoals bomen langs wegen. In Overijssel deden 199 mensen mee aan het onderzoek.

Inhalen

Volgens de stemmers wordt er op de N348 veel ingehaald op plekken waar dat niet mag, mede omdat vrachtwagens en landbouwverkeer langzamer rijden. Ook wordt vaak te hard gereden omdat de weg op een honderd km/u weg lijkt. Verder wordt geklaagd over gevaarlijke kruispunten, slecht zicht door hoge begroeiing en te korte op- en afritten. vijfenveertig mensen stemden op deze provinciale weg.

Ook oversteekplekken op de N377 worden genoemd als erg gevaarlijk, zoals bij Dedemsvaart, Balkbrug en Nieuwleusen. Deze weg kreeg 34 stemmen tijdens het onderzoek.