De negentigjarige bewoner van een woning in Welsum, waar zondagavond een overval werd gepleegd, is met een vloeistof besprenkeld waarna de overvallers dreigden hem in brand te steken.

Dat heeft het slachtoffer de Telegraaf verteld. Met welke vloeistof het slachtoffer is besprenkeld is niet bekend. Dat schrijft RTV Oost.

Twee gemaskerde en gewapende overvallers stonden zondagavond voor de deur van de woning aan de IJsseldijk in Welsum. De overvallers drongen de woning binnen, bonden de bewoners van negentig en vijfenzeventig jaar vast met touwen en besprenkelden de oudste bewoner met een vloeistof.

Bevrijding

De overvallers zijn niet lang in de woning geweest en gingen er uiteindelijk onder meer met sieraden vandoor. De negentigjarige bewoner vertelt aan de krant dat hij, door ruimte tussen zijn handen te houden terwijl hij vastgebonden werd, gemakkelijker los kon komen. Hij bevrijdde daarna zijn huisgenoot die vervolgens de politie belde.

De overvallers zijn nog niet gevonden. De politie heeft meteen na de overval met honden gezocht in de omgeving. Of dat iets heeft opgeleverd wilde een woordvoerder gisteren nog niet zeggen. De twee slachtoffers zijn lichtgewond geraakt en vooral geschrokken.