De vernieuwde fietsenstalling onder het stationsplein krijgt een verwarmde in- en uitrit. De schuin aflopende weg hoeft daardoor niet gestrooid te worden. 

De stalling is daardoor tijdens winterse omstandigheden veilig te gebruiken. Ook de trappen naar de fietsenstalling krijgen vloerverwarming. De aanleg hiervan is gestart.

Volgens wethouder Liesbeth Grijsen is vanuit de gemeenteraad en de fietsersbond het verzoek gekomen om de in- en uitrit te verwarmen. "In de winter kan het behoorlijk glad zijn. Met vloerverwarming voorkom je dat je steeds zout moet strooien. Voor gebruikers wordt het dus een stuk veiliger", aldus Grijsen.

De verwarming wordt aangesloten op de verwarming van het stationsgebouw. Het wordt zo aangelegd dat alleen de ondervloer wordt verwarmd. Op deze manier wordt er weinig energie verspild.

Opbouw

De bouw van de ondergrondse fietsenstalling is in volle gang. Deze week wordt in het nieuwe gedeelte de betonnen vloer gestort. Als de vloer droog is, wordt de oude fietsenstalling gesloopt. Daarna begint de opbouw van de fietsenstalling.

Wanneer alles volgens planning verloopt, kunnen fietsers in het voorjaar van 2016 gebruik maken van de vernieuwde stalling.