Deniz Türüc heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB voor twee duels schorsing na zijn rode kaart tegen Heracles Almelo geaccepteerd.

De middenvelder van de club uit Deventer werd zondag al in de 21e minuut van het veld gestuurd door arbiter Bas Nijhuis na een onbesuisde tackle.

Türüc kreeg na afloop forse kritiek van Foeke Booy, die hem verweet de ploeg gedupeerd te hebben. Inmiddels hebben coach en speler vrede gesloten.

"Ik heb mijn excuses gemaakt aan de trainer en de spelers en wil dat hierbij heel graag ook aan de hele club doen en de fans die ons altijd geweldig steunen", vertelt Türüc op de clubsite.

"Ik heb mijn team in de steek gelaten en accepteer mijn straf. Ik wil zo snel mogelijk weer ons team helpen."

Booy, die zondag op de persconferentie ruim de tijd nam om zijn onvrede over Türüc te uiten, wil het incident snel vergeten.  "Ik vind dat iedereen er een punt achter moet zetten. Het is gebeurd, we zijn kwaad geweest, maar nu omarmen we Deniz weer."

Türüc mist door zijn schorsing de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en het thuisduel met NAC Breda.

Vuurwerk

Willem II gaat niet akkoord met de schikking die de club door de KNVB is voorgesteld vanwege ongeregeldheden in het thuisduel met NAC Breda op 19 september. Dat meldt de Tilburgse club maandag op de website.

Voornamelijk vanwege het veelvuldig afgestoken vuurwerk wil de KNVB de club een boete van 15.000 euro opleggen en een duel zonder publiek laten afwerken als er binnen een jaar weer sprake is van misdragingen.

Willem II vindt dat de strafmaatregel niet in verhouding staat tot hetgeen voorgevallen is en tekent beroep aan bij de bond. ''De club keurt het gedrag van een klein gedeelte van haar supporters af maar wil voorkomen dat de goedwillende fans de dupe worden'', aldus een statement op de website.