Tijdens een alcoholcontrole in Deventer heeft de politie zaterdagavond drie man op de bon geslingerd vanwege een te hoog alcoholpromilage. Eén persoon probeerde te ontsnappen aan de controle.

In totaal nam de politie bijna duizend blaastesten af op de Pothoofd in Deventer en in de omgeving van het NS-station.

Twee overtreders waren automobilisten. Eén daarvan blies een alcoholgehalte van 460 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg hiervoor een boete van 600 euro en moest tevens verplicht een 840 euro kostende cursus van het CBR volgen op eigen kosten.

De derde overtreder was de bestuurder van een snorfiets. Bij het zien van de controle probeerde de bestuurder te ontsnappen. Een motoragent was echter alert en wist de snorfietser te pakken.

Vervolgens blies deze tevens een alcoholgehalte van 460 ug/l, wat een boete van 360 euro opleverde. Ook deze bestuurder moet daardoor de verplichte cursus volgen.

Geen rijbewijs

Naast de boetes voor het alcoholgebruik, werden er ook bonnen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden op een snorfiets terwijl de bestuurder nog geen zestien jaar was.

De alcoholcontrole werd overigens eerder beëindigd dan gepland. Dit in verband met het verlenen van bijstand aan collega's bij Mega Piraten Festijn in Deventer.