Volgens PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft het slechte uitvak van Go Ahead Eagles ertoe bijgedragen dat PEC Zwolle-fans afgelopen zondag in Deventer vernielingen hebben aangericht.

Visser is sowieso niet te spreken over de manier waarop supporters van zijn club worden ontvangen bij sommige uitwedstrijden.

Dat zei de voorzitter woensdagavond tijdens een bijeenkomst van de supportersvereniging. Dat meldt RTV Oost.

"Vooropgesteld, de boel afbreken mag niet en dat keur ik ook af", aldus Visser. "Maar als je ziet hoe onze supporters in een hok worden gedaan dat met glas is afgesloten, dan vraag je ook om ellende."

De slechte "hospitality" in het uitvak van de Adelaarshorst is overigens geen uitzondering, volgens Visser. "De manier waarop de supporters bij Ajax worden ontvangen is ook niet je van het om het voorzichtig uit te drukken. En bij Cambuur worden ze ook in een hok gezet.

Gezinnen

"Visser meent dat daardoor de animo voor uitwedstrijden ook vrij laag is. "In Zwolle zie je meer gezinnen op de tribune. Maar als je met je vrouw en kinderen in zo'n hok moet zitten, dan zou ik ook niet gaan."

De schade aan de scheidingswand van het uitvak van Go Ahead Eagles zal PEC Zwolle overigens gewoon vergoeden. De kosten worden verhaald op de verantwoordelijke supporters.